Site icon İzmir Apple

EL CAPITAN USB YÜKLEME DİSKİ OLUŞTURMA

Mac OS X son sürümü “El Capitan” dün yayınladı. AppStore üzerinden ücretsiz olarak indirilebilen ve boyutu 6 GB’ın biraz üstünde olan “El Capitan”ı indirdikten sonra tekrar indirmekle uğraşmak istemeyen ya da temiz kurulum yapmak isteyenler USB yükleme diski yapmak için kollarını sıvadılar.

İndirdiğimiz El Capitan’ı USB yükleme diski yapmak için Terminal ya da Disk İzlencesini kullanmak mümkün. Ancak bunlarla uğraşmak istemeyen kullanıcılar için, son birkaç OS X sürümünün yayınından beri, Diskmaker X isimli ücretsiz program biçilmiş bir kaftan.

El Capitan USB yükleme diski oluşturmak için ihtiyaç duyucaklarımız şu şekilde:

  1. Diskmaker X (Diskmaker X‘i  http://diskmakerx.com/?lang=en linkinden indiriyoruz.)
  2. 8 GB ya da daha fazla kapasiteye sahip USB disk. İçindeki verilerin sileneceğini hatırlamakta fayda görüyoruz.
  3. AppStore üzerinden indirdiğiniz Mac OS X El Capitan.

 

 

..::Reklam::..

Adım Adım USB Yükleme Diski Oluşturma

Öncelikle USB diskimizi bilgisayarımıza takıyoruz. (Tekrar hatırlatıyorum, içinde önemli verileriniz varsa yedekleyin, içindekiler silinecek)

Sonra Diskmaker X’i çalıştıyoruz. Programın arayüzü İngilizce ve Fransızca. Anlatım İngilizce arayüz üzerinden yapılacaktır.

İlk olarak karşımıza gelen ekranda, hangi OS X sürümünün yükleme diskini oluşturacağımız soruluyor. El Capitan’ı seçiyoruz.

İkinci ekranda, aşağıda görüldüğü gibi, ne çeşit bir disk kullanacağımızı soruluyor. En sondaki USB disk seçeneğini seçiyoruz. Bu ekranda, sadece seçilen diskin içeriğinin sileneceği bilgisi ve uyarısı da yer alıyor.

Aşağıdaki üçüncü ekranda, yükleme diskini oluşturmak için sonraki adımda yönetici haklarına ihtiyaç olduğu bunun için yönetici kullanıcı adı ve şifresini soracağı yazıyor. “Continue” tıklayarak devam ediyoruz.

Yönetici haklarını verdikten sonra, yükleme diski oluşturma sürecini gösteren ekran gelecek. İstenmesi durumunda Cmd+Q tuşlarına basarak bu ekranı kapatabilirsiniz.

Süreç tamamlandığında, aşağıdaki ekran karşınıza gelecek ve USB yükleme diskimiz hazırlanmış olacak. Artık USB disk üzerinden yükleme için açılışta Option (Alt) tuşuna basılı tutup yükleme medyası olarak USB diskimizi seçmek yeterli!

Exit mobile version