Site icon İzmir Apple

MAMP İLE WORDPRESS

mamp_wp

Kendinize bir web sitesi kurmak istiyorsunuz ama herhangi bir hosting almadan, önce web sitesini kendi bilgisayarınızda Mac OS işletim sistemi üzerinde test etmek ve geliştirmek istiyorsanız, MAMP işinize yarayacak bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

MAMP (ücretsiz), MAMP Pro (ücretli) olmak üzere iki versiyona sahip. Ücretsiz çözüm MAMP, kişisel webserver olarak yeterliyken,  daha profesyonel boyuttaki işler için MAMP Pro ile yola devam etmek daha doğru olacaktır. Yazıda ücretsiz çözüm olan MAMP üzerinden devam edeceğiz.

Öncelikle MAMP’ın son sürümünü resmi internet sitesi üzerinden indireceğiz. Bunun için http://www.mamp.info/en/ sitesine ziyaret etmemiz gerekiyor. İndirdikten sonra kurulum işlemini yapıyoruz.

Bir diğer indirmemiz gereken WordPress kurulum dosyası. Türkçe kurulum dosyasını https://tr.wordpress.org/ linkinden indirebiliyoruz. İndirdiğimiz WordPress dosyalarını, “Uygulamalar”ımız içindeki “MAMP” klasörü içindeki “htdocs” içine kopyalıyoruz.

Şimdi, MAMP’ı “Uygulamalar” içinden çalıştırıyoruz. Ekrana gelen ekrandan “Start Servers”a tıklıyoruz.  Ardından bir başlangıç sayfayı açılması gerekiyor. Ancak açılmazsa, aynı ekrandan “Open Start Page” tıklıyoruz.

Başlangıç Sayfasında “phpMyAdmin” sekmesine ve ardından “Databases” tıklıyoruz.  Aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Oradan da yeni database oluşturmak için MySQL localhost altındaki “Create new database” kısmına bir veritabanı ismi yazıp (wordpress vb.) “Create” tıklıyoruz. Böylece veritabanını oluşturmuş oluyoruz.

Şimdi internet tarayıcımızın adres satırına “localhost:8888” yazıp WordPress kurulumuna başlıyoruz.

Anlatım karışık geldiyse, aşağıdaki alıntı videodan faydalanabilirsiniz. (İngilizce)

 

 

Exit mobile version