Site icon İzmir Apple

YANIP SÖNEN SORU İŞARETİ

Mac‘inizi başlattığınızda yanıp sönen soru işareti görünüyorsa, bu durum Mac’inizin sistem yazılımını bulamadığı anlamına gelir.

SİSTEM BAŞLAMIYORSA

Mac’iniz açılırken yanıp sönen soru işareti görüntüleniyor ve sistem açılmıyorsa, macOS Recovery modunu başlatarak ya da macOS Recovery modu çalışmıyorsa veya internet bağlantınız yoksa oluşturacağınız USB yükleme diskiyle (kendiniz oluşturamazsanız bizimle İLETİŞİM‘e geçip istediğiniz sürümü temin edebilirsiniz) kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.

macOS Recovery modunda, büyük ebatlı kurulum dosyasını internetten indireceği için yüksek hızlı ve kota problemi olmayan bir internet bağlantınız olduğuna emin olun. İnternet bağlantınız limitli ve yavaşsa USB yükleme diskini kullanmayı tercih edebilirsiniz.

macOS Recovery modu için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Açma/kapama düğmesini birkaç saniye basılı tutarak Mac’inizi kapatın.
  2. Açma/kapama düğmesine bir kere basarak Mac’inizi tekrar açın. Mac’inizi macOS Recovery modda başlatmak için hemen klavyenizdeki Command ve R tuşlarını basılı tutun. Apple logosu veya dünya resmi görünene kadar bu iki tuşu basılı tutmaya devam edin.
  3. Sorulursa, başlatma işlemi sırasında internet’e bağlanmak için bir Wi-Fi ağı seçin.
  4. macOS İzlenceleri penceresi göründükten sonra Apple menüsünden Başlangıç Diski’ni seçin.
  5. Başlangıç diskinizi seçip Yeniden Başlat’a tıklayın.

..::Reklam::..

KISA SÜRELİ YANIP SÖNEN SORU İŞARETİ

Öte yandan, yanıp sönen soru işareti yalnızca kısa bir süre görünüyor ve sistem açılıyorsa, buna sistemin başlangıç diskini arıyor olması neden  olabilir. Bu durumda “Sistem Tercihleri” bölümünde başlangıç diskinizi yeniden seçmeniz gerekebilir. Bunun için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Apple menüsünden “Sistem Tercihleri”ni seçin, ardından “Başlangıç Diski”ne tıklayın.
  2. Normalde bilgisayarınızı başlatmak için kullandığınız diskin simgesine tıklayın. Genellikle bu diskin adı Macintosh HD’dir.
  3. Sistem Tercihleri penceresini kapatın.

Mac’inizin artık yanıp sönen soru işareti olmadan başlaması gerekir.

Exit mobile version