Site icon İzmir Apple

DESTEKLEMEYEN MAC ÜZERİNE MOJAVE YÜKLEYİN

Buradaki yazıda bahsettiğim üzere Mojave’nin yüklenebileceği Mac bilgisayar modelleri, daha önceki macOS sürümlerine daha az sayıda. Bununla birlikte desteklemeyen Mac bilgisayarlara da Mojave yüklemek mümkün.

Eğer ileri derecede Mac kullanıcıysanız ve yedeğiniz varsa, “DosDude” tarafından yazılmış, ücretsiz araç “Mojave Patcher Tool”u kullanarak desteklemeyen Mac bilgisayarınız üzerine Mojave yükleyebilirsiniz.

Esasen Mojave Patcher Tool, desteklenmeyen Mac’lerde yalnızca macOS Mojave’ı değil, aynı zamanda bir dizi yama ile diğer macOS sürümlerini de yüklemek için kullanabileceğiniz modifiye edilmiş bir USB yükleyici sürücüsü oluşturmanızı sağlıyor.  Bunun için indirdiğiniz macOS sürümü dosyaları üzerinde bir takım değişiklikler yapıyor.

Ancak bir uyarı da yapmak gerekiyor: Desteklenmeyen bir Mac üzerine macOS Mojave’yi yüklemek için ileri düzey kullanıcı olmanız önerilir. Ayrıca her şeyin mükemmel bir şekilde çalışmaması söz konusu olabilir. Yani, örneğin, bazı makinelerde kablosuz ağ çalışmayabilir veya GPU hızlandırması çalışmayabilir.

DosDude’ın Mojave Patcher Tool’unu incelemek ve hangi Mac’lerde çalıştırabileceğini görmek için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz. Bu adreste ayrıca hem söz konusu aracı indirebilir hem de nasıl yükleyeneceğinin adım adım anlatıldığı bir tarif bulabilirsiniz.

Dosdude 2009’dan itibaren teknik olarak desteklenmeyen bir MacBook Pro 17 modelini üzerine MacOS Mojave yüklediğini gösteren bir YouTube videosu üretti ve Mojave aslında makinede oldukça iyi çalışıyor gibi görünüyor. Ekran resmini aşağıda görebilirsiniz.

Exit mobile version