Site icon İzmir Apple

MAC OS X GÜNCELLEMESİ YAPMAK

osxupdate

Bilgisayarların ve akıllı cihazların hayatımızda önemli hale gelmesiyle birlikte, bu cihazların yazılımları ve güncellemeleri gündememize daha sık gelmeye başladı.

Artık birçok kullanıcı “yazılım güncellemelerini” takip eder hale geldi. Bu güncellemeler, sisteminize çoğunlukla yeni bir tasarım, özellik getirmemekle birlikte, sistemin kararlılığını ve açıklarını kapatmak için yayınlanıyor. 

Her ne kadar güncellemer son kullanıcı için yayınlamadan önce bir ön test (beta) süreci yaşasa da, zaman zaman güncellemerin istenilen sonuçları verdiği de görülebiliyor. Bu nedenle, herhangi büyük çaplı bir güncellemeyi yüklemeden önce önemli dosyalarınızın bir yedeğinin alınması ya da yüklemeden önce bir süre beklenmesi öneriliyor.

Bu genel bilgilerden sonra Mac OS X güncellemeri konusuna gelelim.

Mac OS X işletim sisteminde güncellemeri iki şekilde yüklemek mümkündür.

Bunlarda ilki, App Store aracılığıyla güncelleme yapmaktır. Bunun için App Store’a tıklayıp, açılan ekrandan güncellemer sekmesine tıklayarak güncelleme olup olmadığını kontrol etmektir. Eğer güncelleme varsa “Güncelle” ya da birden fazla güncelleme varsa “Tümünü Güncelle” diyerek güncelleme işlemini yapabiliriz.

 

İkinci yöntem ise, Apple resmi internet sitesi üzerinden bu güncellemeri indirip elle yüklemektir. Bu yöntem, hangi güncellemeyi yükleyeceğinizi biliyorsanız, https://support.apple.com/tr_TR/downloads adresine giderek buradan ilgiyi güncellemeyi indirmeyi ve ardından indirdiğiniz güncellemeyi (dmg formatında olacaktır) dosyayı yüklemenizi gerektirmektedir.

Mac OS X güncellemerini, ikinci yöntem ile yapanlar için, dikkatinizi bir konuya çekmek istiyorum. Apple’ın, işletim sistemi güncellemerini, tek başına ve “birleştirilmiş” (combo update) olarak iki şekilde yayınlandığını göreceksiniz. Tek başına güncelleme sadece o versiyona güncellemeyi sağlarken, “birleştirilmiş güncellemeler (combo update) ise, daha önceki güncellemeri içerecek şekilde güncellemeyi sağlamaktadır.

Örneğin, bilgisayarınızda Mac OS X 10.11.1 yüklüyken 10.11.4 birleştirilmiş güncellemesi ile doğrudan 10.11.4’e güncelleme yapabiliriz.

Exit mobile version