macOS High Sierra ile birlikte telnet kaldırıldığı için macOS telnet kullanılamıyor. Ancak macOS telnet yükleyerek eskisi gibi telnet kullanmanız mümkün. Bu yazıda macOS telnet nasıl yüklenir öğrenebileceksiniz.
MACOS TELNET
macOS telnet komutunu tekrar yükleyebilmeniz iki basit adımı izlemeniz gerekiyor.
1. Homebrew Yüklenmesi
Birinci adımda “homebrew” yüklenmesi gerekiyor. Homebrew yüklemek için “Terminal”i açıp aşağıdaki komutu çalıştırın.
İkinci adımda ise homebrew yükledikten sonra aşağıdaki komutu çalıştırarak macOS telnet yükleyin.
brew install telnet
İşlem tamamlandıktan sonra macOS telnet kullanabilirsiniz.
netcat Komutu
Öte yandan macOS telnet yüklemeden de ağınızdaki diğer makinaya bağlanmanız mümkün. Artık macOS telnet yerine netcat ile geliyor. telnet komutu yerine nc komutunu kullanabilirsiniz.
Telnet Nedir?
Telnet‘in açılımı “Telecommunication Network” yani “İletişim Ağı” dır. Telnet protokolü (iletişim ağı) ağ üzerindeki çok kullanıcılı bir makineye (sunucu-server) başka bir makina (pc) kullanarak bağlanmak ve o makine üzerinde bazı komutları çalıştırmak için kullanılır.
Geride bıraktığımız yaz aylarında tanıtılan macOS yeni sürümü High Sierra, ücretsiz olarak son kullanıcılara sunuldu. Bu yazıda temiz kurulum için High Sierra USB yükleme diski oluşturma nasıl olur onu anlatacağım.Eğer bilgisayarınız Sierra için uygunsa High Sierra için de uygun demektir. Yine de hangi bilgisayarlara macOS High Sierra yüklenebilecek diye özetleyecek…
macOS Sierra, Beta sürecinin ardından son kullanıcıların hizmetine sunuldu. macOS Sierra'ya geçmek isteyen kullanıcılar ya mevcut işletim sistemleri üzerinde yükseltme yoluna gidecekler ya da sıfırdan, temiz kurulum yolunu seçecekler. Sıfırdan, temiz kurulum yolunu seçenler nasıl macOS Sierra USB yükleme diski oluşturacaklarını araştırmaya başladılar. macOS Sierra USB yükleme diskini iki yöntemle…
macOS Sierra geçtiğimiz ay içinde son kullanıcıya sunuldu. Sierra'daki birçok yenilik ve iyileştirmeden biri de Siri. Kişisel dijital asistan olarak tanımlayabileceğimiz Siri, Sierra'ya kadar sadece iOS ile iPhone ve iPad üzerinde kullanılabiliyordu. Sierra ile birlikte Siri artık bilgisayarımızda. Sürekli geliştirilen Siri birçok sorumuza ve komutumuza cevap veriyor. macOS Sierra'da Siri'ye dock…